Isot jokkis-kisat Laitilassa sunnuntaina

0
Laitilassa järjestetään isot jokkis-kisat sunnuntaina. Kuva: Turun Urheiluautoilijat ry
Laitilassa järjestetään isot jokkis-kisat sunnuntaina. Kuva: Turun Urheiluautoilijat ry

Tulevana sunnuntaina 10.4. Laitilan Krouvinummen radalla ajetaan Turun Urheiluautoilijoiden jokamiehen-luokan kansallinen kilpailu sekä naisten aluemestaruuskilpailu. Luokkia on neljä: naiset, nuoret, yleinen sekä EVK (etuveto-kardaani).

Kilpailijoita on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 162. Kilpailutapahtuman ensimmäinen startti on kello 12. Vauhtia, moottoriurheilun tunnelmaa sekä lentävää soraa saadaan seurata tiiviissä aikataulussa aina noin kello 17 asti.

Jokamiehenluokka eli jokkis on harrastajamääriltään suurin autourheilulaji. Jokkis on edullinen kilpa-autoilu luokka, jonka suhteellisen vapaat tekniset säännöt mahdollistavat kilpailussa käytetyn auton rakentamisen lähes kaikista siviililiikenteessä käytettävistä autoista.

Luokalle ominainen piirre on, että kilpailuun osallistuvat autot ovat sääntöjen mukaan myyntivelvoitteen alla. Näin ollen kilpailun jälkeen käytävässä ostotarjousmenettelyssä autot ovat kaikkien kilpailijalisenssin ja lajitutkinnon omaavien harrastajien ostettavissa.

Kisaa katsomaan tulleilta aikuisilta peritään pieni pääsymaksu, mutta järjestävä seura, Turun Urheiluautoilijat ry haluaa koko perheen mukaan tarjoamalla alle 12-vuotiaille aikuisen seurassa saapuville lapsille ilmaisen pääsyn seuraamaan tapahtumarikasta autourheilukilpailua.

Vauhdikas kilpailu ajetaan säässä kuin säässä ja komeat autojen kommellukset ovat jokamiesluokalle ominainen piirre. Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja varata perheen pienimmille kuulosuojaimet.

Turun Urheiluautoilijat ry järjestää kesän 2016 aikana myös muita kilpailutapahtumia, joista suurin on loppukesällä ajettava SM Ralli Turku, 19.-20.8. Lisäksi SM-pisteistä kilpaillaan alkukesällä pienoiskoossa Jyrkkälän pienoisautoiluradalla kesäkuun 6. päivä.