Juha Mieto juontaa Laitilan energiamessut

0
Messupäällikkö Sami Lohisto (vas.) clubin presidentti Timo Ranta ja päätoimittaja Kari Heinonen esittelevät tämänvuotisten messujen julistetta. Kuva: Juhani Marttala
Messupäällikkö Sami Lohisto (vas.) clubin presidentti Timo Ranta ja päätoimittaja Kari Heinonen esittelevät tämänvuotisten messujen julistetta. Kuva: Juhani Marttala

Sähköformula ja Pilkingtonin Laitilan tuulilasitehtaassa kehitetty näytöllinen tuulilasi ovat tämänvuotisten Energiapäivä-messujen vetonaulat. Järjestäjät uskovat niiden vetävän Laitilan jäähalliin ja sen pihalle ennätysyleisön viikon päästä lauantaina. Energiapäivä-messut juontaa tänä vuonna hiihtäjälegenda Juha Mieto sekä edellisvuosilta tuttu juontaja Miia Salminen.

Messut järjestetään seitsemättä kertaa. Ensimmäisten messujen kävijämäärä on kasvanut 400 hengestä nyt odotettavaan pariin tuhanteen, ja myös näytteilleasettajia tapahtuma kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Ensimmäisillä messuilla näytteilleasettajia oli reilu kolmekymmentä, nyt heitä on jo yhdeksisenkymmentä.

– Kaikki paikat ovat käytännössä täynnä, kertovat messupäällikkö Sami Lohisto, päätoimittaja ja lehtimyynnistä vastaava Kari Heinonen sekä Lions Club Laitila-Untamoisen presidentti Kari Ranta.

Vaikka messujen luonne on vuosien saatossa muuttunut enemmän yleismessujen suuntaan, on pääpaino edelleen energiassa ja erityisesti erilaisissa lämmitysmuodoissa klapeista ja klapituksesta aurinkoenergian hyödyntämiseen.

Messut järjestetään lauantaina 23. huhtikuuta kello 10–16.

Lue lisää 15.4.2016 lehdestä