Kerrostalolle tilausta

0

Laitilaan on rakennettu viime vuosina useampia uusia kerrostaloja. Maaseutukaupungin keskustassa on kysyntää uusille asunnoille, joten kehitys on erittäin tervetullutta. Tämän kevään aikana on tullut lyhyen ajan sisällä kaksikin positiivista uutista asuntorakentamisen saralla. Ensi keväänä alkaa kaupungin vuokrakerrostalon rakentaminen, ja talo valmistuu markkinoille vuodeksi 2018.

Rakennus-Lalla puolestaan ryhtyy rakentamaan nelikerroksista taloa entisen Muotituvan tontille ydinkeskustaan. Tämä hanke alkaa jo elokuussa.

Kerrostaloasumisen suosio on kasvanut kaikissa ikäluokissa. Laitilassa perheet suosivat edelleen rivitaloasuntoja ja omakotiasumista, mutta isommissa kaupungeissa trendi on kerrostalojen suuntaan, eikä välttämättä pakon sanelemana. Niin nuoret kuin varttuneemmatkin vaativat asunnolta nykyään paljon: nuoret arvostavat moderneja ratkaisuja ja ikääntyneemmät esimerkiksi hissiä.

Elinkeinoelämässä on tällä seudulla positiivinen vire, ja työpaikkoja on tarjolla. Laitila on pitänyt monena kuukautensa kärkitilaa alhaisimman työttömyysasteen kuntana koko maakunnassa. Viime viikolla Uudenkaupungin autotehdas sai jo toisen hyvän uutisen lyhyen ajan sisällä: Mercedes-Benzin A-sarjan tuotannon jatkuminen ja katumaasturin tuotannon alkaminen tuovat valoa Vakka-Suomeen. Täystyöllisyys tehtaalla innostaa perheitä asettumaan seudulle ja rohkaisee myös muita yrityksiä investoimaan ja asettumaan alueelle.

Uusia asukkaita tarvitaan, vaikka väkeä ei enää viime aikoina ole muuttanut muualle samaan tahtiin kuin vielä 2000-luvun alussa. Kodin perustamista uudelle paikkakunnalle harkitaan pitkään eikä siihen ryhdytä, jos ei ole varmuutta työpaikasta ja hyvästä asunnosta.