Kirkkotien ja Kauppakadun kulmatontille houkutellaan ruokakauppaa

0
Laitilassa on pyrkimys tiivistää kaupungin keskustan rakennetta. Niinpä esimerkiksi Kirkkotien ja Kauppakadun kulmatontille halutaan liikerakennus.
Laitilassa on pyrkimys tiivistää kaupungin keskustan rakennetta. Niinpä esimerkiksi Kirkkotien ja Kauppakadun kulmatontille halutaan liikerakennus. Kuva: Solina Saarikoski

Sukari Konserni Oy on varannut Laitilan keskustassa Kirkkotien ja Kauppakadun kulmauksessa sijaitsevan tontin tämän vuoden loppuun saakka.
– Tarkoitus on löytää tontille käyttäjä ja neuvottelemme kovasti saadaksemme kyseiselle paikalle ruokakaupan, kertoo Sukari Konsernin kiinteistöjohtaja Pekka Sukari.
Sukari ei halua paljastaa, keiden kanssa neuvotteluja on käyty. Yleisesti kuitenkin tiedetään Lidl-päivittäistavaraketjun etsineen Laitilasta tonttia jo pidemmän aikaa.
Sukari kehuu varatun tontin erinomaista sijaintia, mutta myöntää määräalan koon olevan ongelmallinen.
– Tontti on kieltämättä hieman pienehkö ruokakaupan tarpeisiin, hän kuvaa noin 5 500 neliömetrin suuruista tonttia.
Kaupunki käytti
etuosto-oikeutta
Kirkkotien ja Kauppakadun kulmauksessa sijaitsevalla 7 750 neliömetrin suuruisella määräalalla sijaitsee asuinkiinteistö ja ulkorakennus puutarhatontteineen sekä Kauppakatua myötäilevä peltotontti, johon liikerakennusta on soviteltu.
Kaupunki sai tontin rakennuksineen haltuunsa viime syksynä, kun se oli myynnissä. Kokonaisuus myytiin yksityisille ostajille 180 000 euron hintaan, mutta kaupunki käytti etuosto-oikeutta, ja tehty kauppa mitätöityi.
Vuonna 1915 valmistunut asuinrakennus on suojeltu kaupunkikuvallisesti tärkeänä rakennuksena, joten sitä ei tontilta voi purkaa. 1930-luvulla tehty ulkorakennus sen sijaan hävitetään käynnissä olevan asemakaavan muutoksen mukaan.
Asemakaavan muutoksen tavoitteena on muuttaa alue liikerakentamisen tarkoitukseen. Asemakaavan muutoksessa on luonnos päivittäistavarakaupan sijoittamisesta Kirkkotien ja Kauppakadun risteyksen kortteliin. Määräalalle on hahmoteltu rakennusta, jonka koko on 25×60 metriä.
Esimerkiksi Uudessakaupungissa Lidlin kiinteistö parkkialueineen on kaikkiaan noin 8 000 neliötä ja kauppakiinteistön koko on noin 26×54 metriä.