Laitilan työllisyys edelleen maakunnan paras

0

Laitila on Varsinais-Suomen valopilkku edelleen, kun tarkastellaan työllisyystilastoja. Laitilassa oli helmikuussa työttömänä 6,9 prosenttia työvoimasta. Toiseksi pienin työttömyysprosentti oli Ruskolla (7,3 prosenttia). Synkimmältä näyttää Salossa, jossa työttömyysprosentti oli 17,4.

Laitilassa oli tämän vuoden helmikuussa kolme prosenttiyksikköä vähemmän työttömiä kuin vuosi sitten. Myös avoimia työpaikkoja on tarjolla enemmän kuin viime vuonna. Helmikuun lopussa avoimena oli 86 työpaikkaa, kun niitä vuosi sitten oli tarjolla 76.

Pyhärannan työllisyystilanne on parantanut roimasti viime vuodesta. Helmikuussa 2016 työttömänä oli 90 henkilöä. Vuosi sitten työttömiä oli 29 prosenttia enemmän eli 126 henkilöä. Pyhärannan työttömyysaste oli helmikuussa yhdeksän prosenttia.

Myös Uudessakaupungissa tilanne näyttää aavistuksen valoisammalta kuin vuosi takaperin. Työttömyysaste jäi 9,9 prosenttiin. Avoimien työpaikkojen määräkin on noussut vuoden takaisesta 353 työpaikasta 386 avoimeen paikkaan.