Munamarkkinoille tulossa paljon ohjelmaa ja myyjiä

0

Munamarkkinatapahtuma täyttää jälleen Laitilan keskustan kadut viikkoa ennen juhannusta, 18. ja 19. kesäkuuta. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Kolmesataa markkinamyyjää, torin esiintymislavan maksuton ohjelma ja runsas oheisohjelma takaavat tunnelman. Radio Kieku torin laidalla on ajan hermolla koko tapahtuman ajan.

Lauantain avaustapahtuma käynnistyy torilla kello 13, avaajana on näyttelijä Ilmari Saarelainen. Myöhemmin iltapäivällä Saarelainen ja Heli Laaksonen pohdiskelevat munimista ja munaamista. Viime vuoden tangoprinsseistä koostuva lauluyhtye Adio esiintyy ja Laitilan soittokunta esittää Juice-konserttinsa parhaita paloja. Illalla toritanssien musiikista vastaa Sauli Soini ja Kuparikuu-yhtye. Vuoden Kukko kuoriutuu päivän päätteeksi.

Sunnuntai alkaa perinteisesti lapsille suunnatulla ohjelmalla, kun lavalle nousevat Peppi Pitkätossu ja laulava nukke Maddaleena sekä Riesa-pelle. Duo Olli Leppänen & Samuli Jokinen esittää musiikkia J. Karjalaisesta Michael Jacksoniin, Beatlesiin ja Leevi & The Leavingsiin. Sofronoff band viihdyttää yleisöä vanhalla kunnon jazzilla.

Munamarkkinoilla on lisäksi oheisohjelmaa. Karjuteltan huippuartistit aloittavat jo perjantai-iltana ja meno jatkuu lauantaina yömyöhään. Perjantai-iltana teltassa nähdään muun muassa Popeda, Roope Salminen & koirat ja Iwan, lauantaina Vicky Rosti sekä Ressu ja Jussi. Romutori on Kappelimäen koulun paikoitusalueella perjantaista sunnuntaihin. Kustaa Hiekan lukutuvassa on taidenäyttely.