Pyhärannan sosiaalitoimi sai kiitosta

0
Pyhärannassa on sosiaaliasiamies Seppo Niskasen mukaan pystytty hoitamaan lastensuojeluilmoitukset ja lastensuojelutarpeen selvitykset lain edellyttämien määräaikojen sisällä.  Kuva: Marttiina Sairanen
Pyhärannassa on sosiaaliasiamies Seppo Niskasen mukaan pystytty hoitamaan lastensuojeluilmoitukset ja lastensuojelutarpeen selvitykset lain edellyttämien määräaikojen sisällä. Kuva: Marttiina Sairanen

Pyhärannan kunnanhallitus merkitsi tiedokseen sosiaaliasiamiehen raportin, jossa kunta sai kiitosta sosiaalitoimen asioiden hoidosta. Sosiaaliasiamies neuvoo ja auttaa sosiaalihuollon asiakasta sekä tiedottaa asiakkaalle tämän oikeuksista. Lain mukaan kunnan täytyy nimetä sosiaaliasiamies, jonka palvelut Pyhärannassa on hankittu ostopalveluna Merikratos Oy:ltä.

Pyhärannan sosiaaliasiamiehen Seppo Niskasen mukaan Pyhärannassa tehtiin 31 lastensuojeluilmoitusta,  joista kolme johti lastensuojeluasiakkuuteen.

– Kaikki ilmoitukset pystyttiin käsittelemään lain edellyttämän seitsemän arkivuorokauden sisällä. Myös lastensuojelutarpeen selvitys pystyttiin tekemään lain edellyttämän kahden kuukauden määräajan sisällä, Niskanen raportoi.

 

 

Lue lisää 19.4.2016 lehdestä