Talkootyön voimannäyte Nälkloukkassa

0
Pyhärannan kunnan toimistosihteeri ja Ravakka ry:n hallituksen jäsen Tiina Peltoniemi kurkisti uusittuihin saunatiloihin. Nälkloukkan kyläyhdistyksen hankevastaava Pentti Karru kertoi saunaosaston remontoinnin vaiheista. Kuva: Hanna Hyttinen
Pyhärannan kunnan toimistosihteeri ja Ravakka ry:n hallituksen jäsen Tiina Peltoniemi kurkisti uusittuihin saunatiloihin. Nälkloukkan kyläyhdistyksen hankevastaava Pentti Karru kertoi saunaosaston remontoinnin vaiheista. Kuva: Hanna Hyttinen

Yli 3 000 tuntia talkoita, 64 000 euroa Leader-rahoitusta, 20 000 euroa kyläyhdistyksen omaa rahaa ja 80 innokasta talkoolaista on tarvittu, että yli 100 vuotta vanha entinen kansakoulu ja nykyinen Kaukan Kyläkoti on nykyisessä loistossaan.

Kyläkodissa on esimerkiksi uusittu lämmitys, remontoitu juhlasali ja keittiö, viimeisempänä valmistui upouusi saunaosasto. Mutta onko talo valmis? Ei ole. Meneillään oleva kolmas hankekin on vasta puolivälissä.

– Seuraavaksi Kyläkoti maalataan ulkoa, hankevastaava Pentti Karru kertoo.

 

Lue lisää 15.4.2016 lehdestä