Lautakunta valinnee keskiviikkona rakennustarkastajan

0
Ilman kokoaikaista rakennusmestaria jo kuukausia sinnitelleellä Laitilalla on ollut tiukat ajat, sillä kevät ja kesä on kiireistä rakennusrintamalla. Naantalilaisen Teräspaalutus Hämäläinen Oy:n Jaana Kortelainen ja Tapio Pentti olivat paaluttamassa omakotitalon autotallirakennusta maanantaina Laitilassa. KUva: Solina Saarikoski
Ilman kokoaikaista rakennustarkastajaa jo kuukausia sinnitelleellä Laitilalla on ollut tiukat ajat, sillä kevät ja kesä on kiireistä rakennusrintamalla. Naantalilaisen Teräspaalutus Hämäläinen Oy:n Jaana Kortelainen ja Tapio Pentti olivat paaluttamassa omakotitalon autotallirakennusta maanantaina Laitilassa. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan rakennus- ja ympäristölautakunta valinnee Laitilan uuden rakennustarkastajan ensi keskiviikon kokouksessaan.
Rakennustarkastajan haku jouduttiin aloittamaan alusta, kun sekä virkaan valittu että hänen varalleen valittu henkilö eivät ottaneetkaan rakennustarkastajan paikkaa vastaan.
Laitila on ollut jo puolisen vuotta ilman virassa olevaa rakennustarkastajaa ja toiminta on järjestetty erilaisin tilapäisjärjestelyin.
Alkuvuonna Laitila osti palveluja Uudeltakaupungilta, loppukevään ajan Laitilan rakennustarkastajan virasta eläkkeelle jäänyt Timo Laihonen on kahtena päivänä viikossa käsitellyt ja valmistellut lupahakemuksia. Katselmuksista on huolehtinut teknisen toimen työpäällikkö Pekka Askola. Lupakäsittelyn joustavoittamiseksi rakennustarkastajan päätöksentekovaltuudet on siirretty tekniselle johtajalle Mika Raulalle.
Hakijoista viisi
haastateltu
Rakennustarkastajan haettavana olleeseen virkaan on tullut yhdeksän hakemusta, joista yksi ei täytä viran kelpoisuusehtoja. Päätösehdotus rakennustarkastajaksi valittavasta henkilöstä annetaan lautakunnalle vasta kokouksessa. Laitilan ympäristösihteeri Pekka-Sakari Simula kertoo nyt virkaa hakeneista vain yhden hakeneen paikkaa aiemmillakin hakukierroksilla.
– Haastattelimme hakijoista viisi ja hyviä ehdokkaita siellä oli. Toivottavasti tämä tilanne normalisoituisi rakennustarkastuksen osalta mahdollisimman nopeasti, Simula toivoo.
Virkaa hakeneiden haastatteluun ovat osallistuneet kaupungin viranhaltijoista Laitilan kaupunginjohtaja Jukka Alkio, tekninen johtaja Mika Raula, ympäristösihteeri Pekka-Sakari Simula ja luottamushenkilöistä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo sekä rakennus- ja ympäristölautakunnan jäsenistä kaikki asiasta kiinnostuneet.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä