Päiväkoti rakennetaan Meijerin tontille

0
Valtuusto keskusteli maanantaina kokouksessaan reilun tunnin verran uudesta päiväkodista. Kuvassa mielipidettään oli asiasta avaamassa keksustan Mika Seikola. Kuva: Solina Saarikoski
Valtuusto keskusteli maanantaina kokouksessaan reilun tunnin verran uudesta päiväkodista. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan valtuusto päätti maanantaina, että päiväkodin uudisrakennus nousee Meijerin tontille vuonna 2013 valmistuneen Palke 7 välittömään läheisyyteen. Uuden päiväkodin toiminnassa aiotaan hyödyntää merkittävällä tavalla Palkkeen tiloja, minkä on arvioitu vähentävän rakennuskustannuksia noin miljoonalla eurolla.
Alustavien laskelmien mukaan päiväkodin uudisrakennus Meijerin tontille maksaa 2,6 miljoonaa euroa eli täsmälleen saman verran kuin sen rakentamiseen on rakentamisohjelmassa vuodelle 2017 varattu rahaa.
Sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoi päiväkodin yhdistyvän Palkkeeseen todennäköisesti yhdyskäytävällä, jolloin kulku rakennusten välillä onnistuu sisäkautta. Yhteiskäyttöön on kerrottu soveltuvan muun muassa Palkkeen keittiö-, ruokailu- ja liikuntatilat.
Palke 7 käyttäjät ovat kehitysvammaisia, joille Palkkeessa järjestetään toimintaa neljällä eri osastolla. Palkkeessa tehdään eri yritysten toimeksiannosta muun muassa pakkaus- ja kokoonpanotöitä sekä tilauksesta käsitöitä. Päivätoiminnassa harjoitellaan ja ylläpidetään arjen taitoja.
Äänestys asian
palauttamisesta
Valtuutetut keskustelivat päiväkodin rakentamisesta reilun tunnin verran, minkä aikana puheenvuoroja käytettiin kolmisenkymmentä. Useampikin valtuutettu myönsi, ettei pidä hallituksen esittämää ratkaisua parhaana mahdollisena. Silti varsinaisia muutosesityksiä esimerkiksi päiväkodin sijainnista ei tehty. Toisaalta päiväkodin uudisrakennus Meijerin alueelle ja Palkkeen yhteyteen sai valtuutetuilta myös kehuja, erityisesti taloudellisuutensa ansiosta.
Kristillisten Birgit Kinnanen esitti koko päiväkodin suunnittelun palauttamista kaupunginhallitukselle. Koska esitys sai kannatusta, asiasta äänestettiin. Äänestyksessä vain kuusi valtuutettua oli asian siirtämisen kannalla. Kinnanen ja hänen tekemäänsä muutosesitystä ensimmäisenä kannattanut Henri Aitakari (ipu) katsovat Meijerin alueen sopivan huonosti päiväkodin paikaksi.
Valtuusto hyväksyi siis hallituksen yksimielisen esityksen päiväkodin uudisrakennuksen sijainnista. Päiväkodin toteutus- ja rahoitusvaihtoehdoista kaupunginhallitus päättää myöhemmin.

Lue lisää Laitilan Sanomista 13.5.