Pyhärannan seurakunnan talous kääntyi plussalle

0
Pyhärannan kirkkovaltuusto hyväksyi eilen vuoden 2015 tilinpäätöksen. Kuva: Hanna Hyttinen
Pyhärannan kirkkovaltuusto hyväksyi eilen vuoden 2015 tilinpäätöksen. Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kirkkovaltuuston käsiteltävänä oli tilinpäätös vuodelta 2015. Väistyvä talouspäällikkö Tuija Tolvanen esitteli lyhyesti menneen tilivuoden, joka ennakkoon arvioidusta poiketen päätyi plussalle. Talousarviossa ennustettiin, että tulos olisi liki 30 000 euroa alijäämäinen, mutta tilinpäätöksessä tulos oli lähes 7 700 euroa ylijäämäinen.

Suurin syy positiiviseen tulokseen oli verotulojen kasvu. Verokehitys näytti syyskussa vielä huolestuttavalta, mutta valtioneuvosto päätti tilittää seurakunnille yhteensä kolme miljoonaa euroa. Pyhärannassa verotuloja kertyi yli 16 000 euroa enemmän kuin edellisvuonna.

– Vuosikate on tämän kokoiselle seurakunnalle aika kohtuullinen, tosin sillä ei ihan kateta poistoja. Mutta koska tilikauden tulos oli pakkasella edellisvuonna, tähän täytyy olla tyytyväinen, Tolvanen summasi.

 

Lue lisää 13.5.2016 lehdestä