Varppeen oppilaille tiloja lukion kellarikerrokseen

0
Varppeen koulukeskuksessa ovat yläkoulu ja lukio, urheilukentän toiselta laidalta puolestaan löytyy Kappelimäen alakoulu.
Varppeen koulukeskuksessa ovat yläkoulu ja lukio, urheilukentän toiselta laidalta puolestaan löytyy Kappelimäen alakoulu.

Koulukeskuksessa tapahtuu luokkatilamuutoksia, kun oppilasmäärältään kasvava Kappelimäen koulu tarvitsee enemmän tilaa käyttöönsä. Kappelimäen koulun oppilasmäärä on kasvanut 410 oppilaaseen ja se tarvitsee yhä enemmän tilaa opetuksen järjestämiseen.
– Tilantarpeen vuoksi kaksi Varppeen koulun opetusryhmää siirtyy Kappelimäen koulusta Varppeen koulukiinteistöön, jossa yläkoulu ja lukio toimivat, kertoo sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen.
Sivistyslautakunta hakee vajaan 70 000 euron määrärahaa, jolla Varppeen kahden ryhmän käyttöön kunnostetaan ja kalustetaan opetustilat lukion kellarikerrokseen.
Sivistyslautakunta esittää tilojen remonttiin yhteensä 45 000 euron määrärahaa. Tarkoitus on muun muassa remontoida sisäpinnat, uusia valaistusta ja ilmastointia sekä muuttaa opetustilat toiminnalliseen opetukseen sopiviksi.
– Remonttia tarvitaan, jotta Varppeen oppilaat voivat siirtyä Kappelimäen koulusta pois, mutta muutostöillä tilat muokataan myös uudistuvan opetussuunnitelman mukaisiksi oppimisympäristöiksi.
Kaksi erillistä luokkatilaa on tarkoitus yhdistää paljeovella 140 neliömetrin kokoiseksi suurtilaksi. Kalustukseksi on suunniteltu esimerkiksi seisomapulpetteja ja raheja. Kalustohankintoihin esitettävä lisämäärärahatarve on 23 200 euroa.
– Opetustilajärjestelyillä vastataan osaltaan uudistuvan opetussuunnitelman luomiin vaatimuksiin toiminnallisuuden lisäämisestä sekä erilaisia työtapoja mahdollistavista työtiloista, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen selvittää.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä