Virhe pitää korjata

0

Kansa haluaa Laitilan ja Uudenkaupungin välille pyörätien koko matkalle. Näin voisi päätellä ainakin molempien kaupunkien paikallislehtien kyselyn tuloksista. Katugallupien otos on toki pieni, mutta jotakin yleisestä mielipiteestä kertoo Laitilan Sanomien Facebook-sivulle tullut mielipiteiden vyöry. Harvassa asiassa kuntalaiset ovat ottaneet viime aikoina näin innokkaasti kantaa kuin tässä asiassa.

Erityisen huolestuneita niin autoilijat kuin pyöräilijätkin ovat nykyisestä piennaralueesta. Se on vaarallinen paitsi kapeutensa takia myös tien reunan korkeuseron vuoksi. Pienikin virheliike voi kaataa pyöräilijän vakavin seurauksin.  Eräs pyöräilijä kirjoitti palautteessaan osuvasti: Mielestäni on jo myönnetty, että nykyisellään tie ei ole turvallinen kevyelle liikenteelle ja sen takia asialle on pakko tehdä jotain. Jonkun on pakko maksaa huonosti tehdystä suunnittelutyöstä, mutta toivottavasti se ei tapahdu ihmishenkien kautta. Lisää kuntalaisten mielipiteitä on keskiaukeamalla.

Investointi puuttuvasta pyörätien pätkästä jakautuisi molempien kaupunkien kontolle, mutta suurin maksaja olisi Ely-keskus. Kunnille tullut  ”tarjous”  on eräänlainen myönnytys siitä, että virhe on tapahtunut. Laitilassa päätös suunnitteluun osallistumisesta menee teknisen lautakunnan ja kaupunginhallituksen käsittelyyn eli asia on päättäjien vastuulla.

Paikallislehtien kyselyissä kävi ilmi, että tiellä pyöräillään paitsi vapaa-aikana myös työmatkoilla. Kevyen liikenteen väylä ei ole kuitenkaan ainoastaan pyöräilijöiden toivelistalla. Sitä haluavat myös autoilijat, joiden pitkäaikainen toive tien päällystämisestä toteutui viime kesänä. Valitettavasti liikenneturvallisuus ei kuitenkaan parantunut odotetulla tavalla, ja tilalle tuli uusi ongelma, joka odottaa nyt ratkaisua.