Aleksi Saarelalle NHL-sopimus

0
Aleksi Saarela on myös Vuoden Kukko -ehdokas. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto.
Aleksi Saarela on myös Vuoden Kukko -ehdokas. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto.

Laitilan Jyskeen kasvatti Aleksi Saarela, 19, solmi kolmen vuoden NHL-sopimuksen jääkiekkoseura Carolina Hurricanesin kanssa. Sopimus on kaksisuuntainen, mikä tarkoittaa, että Saarela voi joutua pelaamaan myös farmiliigaa.

Ensimmäisestä kaudesta Saarela kuittaa 620 000 dollarin tienestit, toisesta 675 000 ja kolmannesta 750 000 dollaria.  Mahdollinen farmikomennus tiputtaa palkan kuitenkin 70 000 dollariin. Allekirjoitusbonusta Jyskeen kasvatti saa 277 500 dollaria.

Saarelle mennyt kausi oli huikea, sillä tuoreen NHL-sopimuksen lisäksi hän voitti alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden joulukuussa. Menneen kauden Saarela kiekkoili Porin Ässissä.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa Ilta-Sanomat ja STT.