“En pidä pikkusiististä näpertelystä”

0
Pyhärantalainen Sanni Vallamo valmistui koneenasentajaksi. Kuva: Niko Vahtera
Pyhärantalainen Sanni Vallamo valmistui koneenasentajaksi. Kuva: Niko Vahtera

18-vuotias Sanni Vallamo on tyytyväinen. Hallussa on tuore tutkintotodistus kone- ja metallialalta ja työpaikkakin tiedossa kesäksi omalta alalta. Kolmen vuoden opinnot Lounais-Suomen ammattiopisto Novidassa tulivat päätökseensä tiistaina ja Sanni valmistui toiveammattiinsa. Hän on nyt koneenasentaja.

– Hakeuduin kone- ja metallipuolelle, koska ajattelin sen sopivan minulle. En oikein pidä pikkusiististä näpertelystä, vaan tykkään tehdä fyysistä työtä. Koneenasentajan tutkinto vaikutti sopivalta, Sanni kertoo.

Koulutuksen sisältö vastasi Sannin odotuksia hyvin.

– Tai ei kai sitä oikeastaan ysillä vielä oikein edes tiennyt, mitä odottaa. Mutta tykkäsin koulutuksesta kyllä ja olen todella tyytyväinen valintaani.

 

Lue lisää 3.6.2016 lehdestä