Iltatorit elävöittävät Laitilan kesää

0

Laitilan pieni viihtyisä tori on yksi paikkakunnan tapahtumapaikoista. Kaksikymmentä vuotta täyttävä esiintymislava sai vuosi sitten uuden kauniin maalipinnan. Laitilan keskikesään kuuluvat teemalliset iltatorit, joita on seitsemänä peräkkäisenä torstaina. Ne alkavat juhannuksen jälkeisenä torstaina 30. kesäkuuta, ja viimeinen on 11. elokuuta.

Ensimmäisenä tori-iltana esittäytyvät Laitilan vireät kylät kello 16 alkaen. Ohjelmatuokio alkaa kello 18, ja sen aluksi iltatorikauden avaussanat lausuu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pekka Kuusisto. Musiikista vastaa Laitilan soittokunta vierailevan kapellimestarin Marika Järven johdolla.

Seuraavan iltatorin teema ovat lapset. Silloin kuullaan Wakkarit-yhtyettä musisoimassa Irina Nurmin johdolla. Muita paikallisia esiintyjiä heinäkuussa ovat Seppo Helenius säestäjineen, Laitilan pelimannit, Rokkikukko ja Vakka-Suomen harmonikkakerho. Jazzkukko-festivaali elokuun alussa avataan iltatorilla, jossa esiintyvät Luiz Marquez Ensemble sekä Saana Murtojärvi ja Jazzkukon musiikkileirin opettajat.

Iltatori-iltana voi pistäytyä myös Walon talolla (Koulutie 17 b) katsomassa Arkkitehtuurin palapeli -näyttelyä, jossa on esillä Tiltu Nurmisen ja Kirsti Virkin akvarelleja. Näyttely on avoinna kello 16-20.