Kaivolan kesäteatterissa jälleen kantaesitys

0

 

kaivolan katsomo

Kaivolan kesäteatterin ensi suven näytelmä on nimeltään Rusetteja vanhasta muistista. Se on humoristinen musiikkinäytelmä, jonka tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Laitilassa sijaitsevaan Perätuhton kylään. Yhden perjantai-illan aikana ehtiikin tapahtua yllättävän paljon: kaupunkilaisten ja maaseudun väen törmäystä, ihastumisia räiskyy – ja toki sitä ylen katalaa juonittelua, vaan paljastetaan yksi taidemonumenttikin.
Näytelmään on sovitettu tuoreella tavalla yleisölle tuttuja suosikkilauluja. Niiden esittämisestä vastaa entiseen tapaan nuorten taitavien muusikkojen teatteribändi sekä useat eri laulajat. Nyt kantaesityksensä saavaan näytelmään on myös sävelletty varta vasten uusia kappaleita.
Vaikka ensisijaisesti kyse onkin musiikkipitoisesta komediasta, niin Rusetteja vanhasta muistista omaa myös ne syvemmät, ajankohtaisesti puhuttelevat tasonsa. Tapahtumaketjujen alkukäynnistäjänä nimittäin on vanha rouva Fanny, ja hänen etenevä muistisairautensa. Se kuljettaa näytelmään mukaan sen usein niin traagisenkin aihepiirin, joka kasvavassa määrin koskettaa monia ihmisiä ja eri tavoin.
Mutta mutta, tapahtumarikkaan ja melkein umpisolmuisen tiimellyksen jälkeen kaikki asiat – myös ne uudet ja vanhat rakkaustarinat – saadaan loppujen lopuksi solmittua onnelliseen rusettiin.
Näytelmän ohjaa Tiia Valavuo, musiikin ohjauksesta vastaa Markus Rantanen ja mittatilaustyönä Kaivolaan tehdyn näytelmän on käsikirjoittanut Marko Laihinen.
Näytelmä tulee ensi-iltaan 1. heinäkuuta.