NHL-sopimuksen tehneestä Saarelasta Vuoden kukko

0

vuodenkukkoJääkiekkoilija Aleksi Saarela on Laitilan Vuoden kukko 2016. Saarelalle kuluva vuosi on ollut huikea, sillä tuoreen NHL-sopimuksen lisäksi hän voitti tammikuussa alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden.
Tuore kukko sai vaihteeksi pukeutua jääkiekkovermeiden sijasta Vuoden kukon viralliseen virka-asuun. Saarela kuoriutui kukkopuvussaan laitilalaisyleisön edessä torilla lauantai-iltana Munamarkkinoilla.
Saarela sai kukkoäänestyksessä 124 ääntä eli lähes 27 prosenttia
Laitilasta lähtöisin oleva Saarela on Vuoden kukko jo toisessa polvessa. Hänen isänsä, kiekkokaukaloissa kaurajättinä tunnettu Pasi Saarela sai tittelin vuonna 1995.
Vuoden kukon valinta sai tänä vuonna liikkeelle 454 äänestäjää. Nettiäänestyksen suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja tänä vuonna netissä kävi klikkaamassa suosikkinsa lähes 70 pronsenttia äänestäjistä. Ääniä tuli tänä vuonna tasaisesti jokaiselle ehdokkaalle, mutta voittaja sai silti kirkaasti eniten kannatusta.
Saarelan lisäksi ehdolla olivat Jussi Kauranen, Marko Laihinen, Sami Lohisto, Maria Perkkola ja Sauli Soini.
Lue lisää tiistain lehdestä.vuodenkukko