Palokuntanuorten alueleirillä harjoitellaan yhteistyötä ja kädentaitoja

0
Mikael Nurmi alkoi jo päästä jyvälle oikeasta pyöritystekniikasta. Kuva: Henrika Bäcklund
Mikael Nurmi alkoi jo päästä jyvälle oikeasta pyöritystekniikasta. Kuva: Henrika Bäcklund

Länsi-Suomen Pelastusalan Liiton Vakka-Suomen toiminta-alueen palokuntanuoret viettivät vuotuisen alueleirin viikonloppuna Laitilassa VPK:n Tulirannassa Vähä-Tulenjärvellä. Alueleireillä keskitytään yhdessä tekemiseen ja kädentaitojen hiomiseen. Varsinaista palokuntakoulutusta ei leiriohjelmaan kuulu

– Paperikarttaa tosin opeteltiin lukemaan ja suunnistimme metsässä. Tärkeää on tietää, miten luonnosta havainnoidaan. Poliisi voi pyytää palokuntalaisilta apua etsintätehtäviin, kertoo alueohjaaja Esko Lehtonen Karjalan VPK:sta.

Metalliset vanteet pyörivät ylös ja alas Tulirannan hiekkaista tietä. Vanteen pyöritys on perinteinen lasten leikki, jota on harrastettu antiikin ajoista lähtien eri puolilla maailmaa, mutta parhaiten se yhdistetään Afrikkaan. Lehtonen vaikuttui jokin aika sitten törmätessään uutiseen, jossa australialaiset nuoret saapuivat Suomeen ja opettivat suomalaisille bumerangin oikeaoppista heittoa.

Lue lisää 3.6.2016 lehdestä