Vakka Suomessa ja Polttila ehdolla Vuoden kotiseututeoksiksi

0

Vuoden kotiseututeokseksi on ehdolla kaksi vakkasuomalaista kirjaa, Wenzel Hagelstamin ja Matti Jussilan teos Vakka Suomessa sekä Jukka Alhorannan Polttila – kylä ja sen asukkaat. Vuoden kotiseututeos -palkinnon jakaa Suomen Kotiseutuliitto. Tänä vuonna kilpailuun tuli 64 ehdokasta.

Kotiseutuliito nimeää vuosittain Vuoden kotiseututeos -raadin, joka valitsee ehdolla olevien teosten joukosta kilpailun finalistit. Lopullisen palkinnonsaajan päättää Kotiseutuliiton nimeämä valitsija.
Tänä vuonna valitsijana toimii opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen. Palkintoraatiin kuuluvat tietokirjailija Harri Turunen, kotiseutututkija Jouko Hannu, ministeri Raimo Sailas ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Finalistit valikoidaan vertailemalla ehdolla olevien teosten ulkoasua, kuvatarjontaa, taittoa, viimeistelyä, tekstien loogisuutta sekä miten sisältöaines on valittu ja toimitettu. Valintaan vaikuttaa myös tarjotun tiedon yleistettävyys sekä se, miten sisältö sijoitetaan laajempiin kokonaisuuksiin.

Vuoden kotiseututeos julkistetaan Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla 1. lokakuuta.