Helteestä nauttimassa

0
Hellepäivää Hepojärvellä viettivät Janika Huhta (oik.) ja Erika Huhta Jaakon, Helmin, Idan, Nestorin ja Nicolaksen kanssa. Kuva: Pirkko Varjo
Hellepäivää Hepojärvellä viettivät Janika Huhta (oik.) ja Erika Huhta Jaakon, Helmin, Idan, Nestorin ja Nicolaksen kanssa. Kuva: Pirkko Varjo

Aurinko sulattaa asfalttia ja kulottaa pihanurmikot. Kun päivä kallistuu iltaan, Laitilan keskustassa on hiljaista. Terasseilla istuu pari janoista ja puistosta pilkottaa jonkun huilaajan paljas selkä. Mitä ihmiset tekevät hellepäivänä?

Hepojärvellä sisarukset Janika ja Erika Huhta valvovat jälkikasvunsa uimaharjoituksia. Naiset toivat lapsensa samaan aikaan uimaan toisistaan tietämättä. Kaivolassa asuvalle Erikalle Hepojärvi on tuttu paikka, keskustasta tullut Janika on siellä vasta toista kertaa.

– Tämä on mukavan rauhallinen paikka. Olimme eilen Särkijärvellä ja siellä oli kauheasti ihmisiä, hän sanoo.

Lapset viihtyvät lämpimässä vedessä. Ida Raitio, 7, harjoittelee uimahyppyjä. Nestori Lainio, 6, Nicolas Lainio, 5, Helmi Mankinen, 3 ja Jaakko Mankinen, 2, pulikoivat muuten vain. Vehreällä rannalla ei ole muita.

 

Lue lisää 29.7.2016 lehdestä