Laitilaan ratagolfin Suomen mestaruus

0
Sandra Walker on kuuden Suomen mestaruuden nainen.
Sandra Walker on kuuden Suomen mestaruuden nainen.

Laitilalainen Sandra Walker voitti viikonloppuna ratagolfin huoparatojen Suomen mestaruuden. Lahdessa käydyissä kisoissa Walker oli naisten sarjan ainoa, joka ylsi vihreään keskiarvoon, voittotuloksen ollen lopulta 212 lyöntiä.

– Löin vihreän tuloksen, mikä tarkoittaa golf-termein alle par. Olen hyvin tyytyväinen peliin. Olisin ollut tyytyväinen, vaikken olisi voittanutkaan, Walker kommentoi.

Suomen mestaruus oli Sibeliuspuiston Minigolfaajia edustavalle Walkerille jo uran kuudes. Lisäksi häneltä löytyy junioreiden joukkue-euroopanmestaruus, jonka hän voitti Sveitsin paidassa 1994. Walker on alkujaan sveitsiläinen, mutta muutti Suomeen 1999 opiskelujen perässä.

Rata- eli kansankielellä minigolfissa kilpaillaan neljällä eri ratamateriaalilla ja erilaisiin ratatyyppeihin soveltuvilla palloilla, joita on tuhansia. Suomalaisille tutuin ratamateriaali on huopa, muita ovat betoni, eterniitti ja MOS.

Kilparatagolfkentällä on 18 reikää ja niiden pituudet vaihtelevat kuudesta kahteentoista metriin. Suomen Ratagolfliito on perustettu 1980 ja sillä on noin kuusisataa jäsentä ja 18 jäsenseuraa.

 

Lue lisää 22.7.2016 lehdestä