Lavatanssi voi hyvin Laitilassa

0
Laitilan Tanssikanalassa  tanssitaan taas huomenna,  lavalle astuu Tuula Amberla ja Lempi Band. Kuva: Jussi Vaajasaari
Laitilan Tanssikanalassa tanssitaan taas huomenna, lavalle astuu Tuula Amberla ja Lempi Band. Kuva: Jussi Vaajasaari

Lavatanssikulttuuri kukoisti Laitilassa 1960-luvulla ja vielä 1970-luvun alussa. Nuoriso kokoontui kesäisin VPK:n paviljongille ja talvisin urheilutalolle. Väkeä tuli kaukaakin, koska vain täällä tanssittiin sunnuntaisin.

Tuolloin tanssipaikoille kokoontuivat lähes kaikki nuoret. Nykyisin tanssipaikoilla väen keski-ikä on huomattavasti korkeampi, tietää pitkään paviljongin järjestysmiehenä toiminut Valtter Aaltonen.

– Alkoholin käyttö tanssipaikoilla on vähentynyt, nykyisin enemmistö nuorista viihtyy enemmän muualla kuin tansseissa, lisää Aaltonen.

VPK:n 100-vuotishistoriikin mukaan paviljongin alamäki alkoi 1973, seuraavana vuonna piti joitakin orkestereita peruuttaakin, tontti myytiin kunnalle, ja rakennus purettiin teollisuuskiinteistön tieltä 1975.

Mutta lähialueelle jäi edelleen nuorison suosimia isompia tanssipaikkoja.

– Aloitin lavatanssit jo 15-vuotiaana, silloin tanssittiin kesäisin Pyhärannan Kirikalliolla ja talvisin Kalannin urheilutalolla, muistelee Niina Heijari.

Lavatanssi on elpynyt 2000-luvulla niin, että vanhat lavat vetävät taas tanssikansaa. Uusiakin on rakennettu, viimeisimpänä Laitilan Tanssikanala toukokuussa.

 

Lue lisää 12.7.2016 lehdestä