Leikkaukset loppuvat Vakka-Suomen sairaalassa

0

Kaikki leikkaukset, myös päiväkirurgia, loppuvat Vakka-Suomen sairaalassa ensi vuoden alkupuolella. Sairaanhoitopiiri keskittää leikkaukset Turkuun, yliopistolliseen keskussairaalaan.

– Olemme valmistelemassa leikkaustoiminnan keskittämistä. Päivämäärää lähisairaaloiden leikkaustoiminnan lopettamiselle ei ole vielä päätetty, mutta päivystysasetus ja tulossa oleva keskittämisasetus heijastuvat pieniin yksiköihin, myöntää Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen.

– Vakka-Suomen sairaalan leikkaustoiminta loppuu todennäköisesti ensi vuoden alkupuolella. Ketään henkilökunnasta ei irtisanota. Heille tarjotaan työtä Turusta tai Uudestakaupungista, jolloin työn toimenkuvaa järjestellään uudelleen.

Lähisairaaloista myös Loimaa on kokemassa saman kohtalon. Ensimmäisenä leikkaukset loppuvat kuitenkin Vakka-Suomessa. Miten Salossa ja Turunmaalla toimitaan, on vielä avoinna.