Pokémon-huuma vallannut Laitilankin

0
Pokémon-kouluttajia valtaamassa Gymia.
Pokémon-kouluttajia valtaamassa Gymia.

Miljoonia ihmisiä hortoilee tällä hetkellä ympäri maapalloa Pokémonien perässä. Ilmiön syy on Pokémon Go -niminen mobiilipeli.
Pokémon-huuma on vallannut myös Laitilan ja keskustassa kävellessä ei voi olla törmäämättä nuoriin ja vanhempiinkin henkilöihin, jotka kävelevät naama kiinni luurissa ympäri kylää. Laitilan Sanomatkin lähti pyydystämään Pokémoneja ja jokunen kiinni saatiinkin.
Peliä on hieman hankala selittää, jos sitä ei pelaa. Mutta käytännössä olet kouluttaja, jonka tehtävä on pyydystää Pokémoneja aidosta ympäristöstä. Sovellus hyödyntää puhelimen paikannustietotekniikkaa sekä kameraa, joilla se luo virtuaalitodellisuuden pelaajan ympärille. Pelin edetessä levelisi eli taso parantuu ja päästessäsi viidennelle levelille voit mennä Gymille eli salille, jossa pääset taistelemaan toisia kouluttajia vastaan.
Tärkeitä ovat myös Pokéstopit, joista saat muun muassa lisää Poképalloja, joilla hahmoja pyydystetään. Pokéstopit ovat kiinteitä paikkoja ja Laitilasta niitä löytyy useita. Esimerkiksi Poukan talo ja kirjasto ovat tällaisia.
Laitilan Sanomat törmäsi Frans Nyyssöseen ja Jesse Virtaseen. Nyyssönen oli pelannut peliä kaksi päivää, kun taas Virtanen vasta päivän.
– Minä olen kohta levelillä kahdeksan, Nyyssönen kertoo.
– Minä taas levelillä kuusi, Virtanen sanoo.
Poikien mielestä pelissä parasta on jatkuva liikkeellä olo.
Se on samalla hyvä ja huono asia. Hyvää on se, että lapset ja nuoret todella liikkuvat pelin aikana. Laitilan Sanomien 45 minuuttia kestäneen Pokémon-jahdin aikana kilometrejä kertyi 3,6. Huonoksi tilanne voi mennä, jos ei huomioi oikeaa maailmaa ja ryntäilee Pokémonien perässä vaikka autotielle.

 

Lue lisää 22.7.2016 lehdestä