Postinjako ontuu Laitilassa

0

17588590-r– Kaksi kertaa tiedän, että postia ei ole tullut ollenkaan. Näin ei ollut vain meillä, vaan sama juttu kävi muillekin kyläläisille, kertoo Kaivolan kylässä asuva Elina Sukari.

Postinjako on takunnut Laitilassa jo pidemmän aikaa. Postia ei yksinkertaisesti ehditä jakaa joka laatikkoon. Pahimmillaan satoja talouksia jää jakamatta joka päivä. Tähän on syynä henkilöstöön kohdistuneet leikkaukset, jotka tehtiin Postin keväisen rakkenneuudistuksen yhteydessä.

– Liian isoja leikkauksia on tehty. Postin määrä ei ole vähentynyt niin paljon kuin Posti arvioi, postinjakaja Laitilasta toteaa.

Samaa mieltä on Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Mauri Iljin.

– Henkilöstöresurssit ajettiin kerralla liian pieniksi. Mahdollisimman vähällä väellä koitetaan tulla toimeen, eivätkä reitti- ja jakelutapamuutokset ole toimineet niin kuin on haaveiltu. Tähän systeemiin mentiin vähän hosumalla.

Lue lisää tiistain 19.7. lehdestä.