Matonpesupaikan vesipumppu hajosi

0

Pyhärannan Rohdaisten matonpesupaikka ei ole tällä hetkellä käytössä. Syynä on hajonnut vesipumppu.

– Viemärit kyllä toimivat, joten mattoja voi mennä pesemään, jos ottaa oman veden mukaan. Mutta vettä ei saa paikan päältä, harmittelee kunnanjohtaja Matti Muukkonen.

Vesipumppu rikkoutui todennäköisesti viikonloppuna.

– Tarkempaa tietoa ei ole, miksi pumppu hajosi. Pumppu siirrettiin matonpesupaikalle vedenottamolta, joten olisikohan sen ikä tullut päätökseen.

Parhaillaan selvitellään, miten Suojalantiellä päästäisiin mahdollisimman nopeasti taas mattopyykille. Muukkonen pahoin pelkää, että uutta vesipumppua tuskin pystytään hankkimaan näin kesäaikaan kovin nopealla aikataululla.

– Kunnassa on tietyt hankintarajat, joiden puitteissa virkamiehetkin joutuvat toimimaan. Vasta kun vaihtoehdot ovat selvillä, selviää myös, missä budjetoimaton hankinta voidaan tehdä. Eli pitääkö jälleen hälyttää kunnanhallitus kesälaitumilta töihin vai voidaanko hankinta tehdä virkamiesvoimin, Muukkonen toteaa.