Musiikkileirillä päästiin Jazzkukon rytmiin

0
Kari Antila (oik.) johdatti musiikkileiriläisiä rytmin maailmaan tanssin kautta. Kuva: Lauri Rautavuori.

Kappelimäen koululla käydään esittelykierrosta, kun hiivin paikalle. Erotan joukosta vain kapuloita hypistelevät rumpalit. Kierroksen aikana selviää, että porukassa on myös kitaristeja, basisteja, pianisteja ja laulajia.

Lyhyiden esittelyiden päätteeksi leirin johtaja, Jazzkukon taiteellinen johtaja ja kitaraa leirillä opettava Kari Antila, esittää kaksiosaisen kysymyksen:

– Mitä rytmimusiikki oikeastaan on? Miksi olemme erilaisia kuin klassisen musiikin soittajat?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastattiin Jazzkukon aloittaneella musiikkileirillä. Opettajat Suomesta, Belgiasta ja Brasiliasta jakoivat tietojaan ja taitojaan oppimisen janoisille leiriläisille.

Kari Antila (oik.) johdatti musiikkileiriläisiä rytmin maailmaan tanssin kautta. Kuva: Lauri Rautavuori.
Kari Antila (oik.) johdatti musiikkileiriläisiä rytmin maailmaan tanssin kautta.
Kuva: Lauri Rautavuori.

Musiikkileirin opettajat esiintyvät tänään torin ilmaiskonsertissa kello 18 alkaen. Lavalla nähdään myös meksikolais-suomalainen Luiz Marquez Ensemble.

Jazzkukko huipentuu viikonloppuna. Kaupungintalon konserttissa perjantaina esiintyy HERD & Aili Ikonen sekä Kari Antila & Peter Hertmans Quartet. Torin ja kirkkopuiston konserttialueella lauantaina musisoivat Peter Hertmans Quartet, Olli Soikkeli ja Paulus Schäfer Trio, Lena & The Slide Brothers, Sami Saari & The Sonics sekä sivulavalla Luiz Marquez Ensemble.

Liput ja lisätietoja: www.jazzkukko.fi.

 

 

Lue lisää 5.8.2016 lehdestä