Musiikkiopiston lukuvuoden konsertit alkavat

0
Arkistokuva Vakka-Suomen musiikkiopiston viihdeorkesterin esiintymisestä. Kuva: Mauri Tenhonen
Arkistokuva Vakka-Suomen musiikkiopiston viihdeorkesterin esiintymisestä. Kuva: Mauri Tenhonen

Vakka-Suomen musiikkiopiston tapahtuma- ja konserttikausi käynnistyi syyskuun alkupuolella olleella Kantelekurssilla ja viime sunnuntaina kuullulla Väinö Jalkasen Pianoresitaali-konsertilla.

Musiikkiopiston omien oppilaiden Iltamusiikki-oppilasillat käynnistyvät keskiviikkona 28.9. Laitilan kaupungintalon valtuustosalissa ja torstaina 29.9. Uudenkaupungin Raatihuoneen salissa. Molemmat konsertit alkavat kello 18.

Laitilan konsertissa kuullaan ja nähdään viulisteja, pianisteja, klarinetisteja, trumpetisteja, harmonikansoittaja ja lapsikuorolaisia. Tarjolla on monipuolinen kattaus musiikkiopiston laajasta soitinvalikoimasta ja eri-ikäisistä soittajista. Ohjelmassa kuullaan muun muassa ihmelapsi Wolfgang Amadeus Mozartin musiikkia kuin myös musiikkiopiston oman opettajan Sirke Ruikkalan tuotantoa.

Uudenkaupungin konsertissa ääneen pääsevät lapsikuorolaisten lisäksi pianistit, viulistit ja sellistit. Säveltäjäniminä kuullaan on muun muassa Erkki Salmenhaaran, ihmepianisti Fredrik Chopin, venäläisen taituri Igor Stravinskyn ja saksalaisen Robert Schumannin musiikkia.

Musiikkiopiston oppilasillat ovat erinomaisia tilaisuuksia niin oppilaille kuin kuulijallekin. Oppilaat saavat esiintymiskokemusta ja tilaisuuden jakaa oppimiaan asioita. Kuulijat puolestaan pääsevät aitiopaikalta seuraamaan nuorien taiteilijoiden kasvamista ja kehittymistä musiikin äärellä.

Seuraavat musiikkiopiston Iltamusiikki-konsertit järjestetään lokakuun puolessa välissä kaikilla musiikkiopiston toimialueen paikkakunnilla. Marraskuussa on luvassa Laitilan soittokunnan Kummitusjuttu-lastenkonsertit, Laulumusiikin-konsertti sekä musiikkiopiston Sinfoniettan ensikonsertti.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä