Myös Laitilassa kirkonkellot muistuttavat Syyrian tragediasta

0
Laitilan seurakunta osoittaa myötätuntoa Syyrian sodan ja erityisesti Aleppon pommitusten uhreille soittamalla saattokelloja päivittäin kello 17. Kuva: Ville Juuti
Laitilan seurakunta osoittaa myötätuntoa Syyrian sodan ja erityisesti Aleppon pommitusten uhreille soittamalla saattokelloja päivittäin kello 17. Kuva: Ville Juuti

Sadoissa suomalaisissa evankelis-luterilaisissa kirkoissa soitetaan kirkonkelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Saattokelloja soitetaan päivittäin kello 17 YK:n päivään eli 24. lokakuuta saakka.

Näin myös Laitilassa.

– Aleppossa hautajaissaatot ovat jatkuvia. Kirkonkellojen soitto on muistutus ihmisen kuoleman läsnäolosta ja yhteisön surusta sekä siitä, että me täällä hyvinvointi-Suomessa osallistumme ja toivottavasti kannamme vastuuta maailmanrauhasta. Näin voimme esittää vastalauseemme viattomien ihmisten murhaamisesta, sanoo Laitilan ekumeenisen kappelin pappi, kanttori ja suntio Hannu Kilpeläinen.

 

Lue lisää 18.10.2016 lehdestä