Pyhärannassa haetaan nyt uutta 400 000 euron lisämäärärahaa

0

Pyhärannassa haetaan 400 000 euron lisämäärärahaa erikoissairaanhoitoon. Vielä viime viikolla Pyhärannan kunnanvaltuusto sai päätettäväkseen saman kokoisen lisämäärärahan myöntämisen vanhus- ja vammaispalveluille.

Tällä kertaa syy lisämäärärahan tarpeeseen on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä, joka ilmoitti tasaavansa suoriteperustaista kuukausilaskutustaan loka–joulukuuksi siten, että kunnan maksuosuus nousee noin 130 000 euroa kuukaudessa.

Kunnanjohtaja Matti Muukkosen mukaan hän on jo pyytänyt sairaanhoitopiiriltä tietoa, mistä kustannusten nousu on aiheutunut.

– Pyhärannan kannalta tilanne on nyt haastava, koska kaksi 400 000 euron ylitystä sekä kuntaliiton ennusteiden mukainen selkeä verotulokertymän alitus ei tee tulevaisuudesta helppoa, Muukkonen laskee.

– Pyhärannassa on jo vuosia mennyt erittäin hyvin, mutta nyt näitä yllätyksiä tulee vähän liikaa, hän lisää.

Kunnanhallitus käsittelee määräraha-anomuksen maanantaina, jonka jälkeen asia siirtyy valtuuston käsiteltäväksi.