Blasieholmankadun palon ei epäillä olleen rikos

0

Uudenkaupungin Blasieholmankadulla 6.10.2016 syttyneen kiinteistöpalon tutkinta on päättynyt. Poliisin mukaan asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Tulipalo sai alkunsa Blasieholmankatu 14 kiinteistössä sijaitsevasta pönttöuunista, jota oli käytetty ennen tulipaloa aktiivisesti talon lämmittämiseen. Uunin takana olleessa tiilimuuratussa palomuurissa havaittiin laastin murenemista. Lisäksi tiilien väleissä oli nokijälkiä, jotka ulottuivat pönttöuunin takapuolen peltiin. Takapellin säteilylämpö oli pidemmän ajan kuluessa ulottunut palomuurin takana olevaan hirsiseinään ja sytyttänyt tämän palamaan.

Blasieholmankatu 14:ssa ja Myllyrinne 3:ssa oli kaksi erillistä omakotitaloa, kiinteistöillä oli yhteinen seinä. Blasieholmankatu 14 omakotitalo tuhoutui palossa ja Myllyrinne 3 vaurioitui pahoin. Palo vaati yhden ihmisen hengen.