Poliisi tiedottaa: Petoksia tehty euron puhelimilla

1
Lounais-Suomen poliisissa on kirjattu rikosilmoituksia, jotka liittyvät niin sanottuihin euron puhelimiin. Asianomistaja on tilannut ulkomaisesta nettikaupasta matkapuhelimen yhdellä eurolla ja maksanut sen luottokortilla.
– Puhelinta ei kuitenkaan toimiteta ostajalle, ja lisäksi ostajan tililtä veloitetaan toistuvia useiden kymmenien eurojen veloituksia, joita he eivät ole itse tehneet, poliisista kerrotaan.
Tiliselvittelyissä on tullut ilmi, että maksutapahtumat ovat välittyneet ulkomaisille maksunsaajille. Maksun veloittaja on ollut sama ulkomainen taho kuin euron puhelimen myyjä.
Poliisi kehottaa käyttämään tarkkaa harkintaa liian halvoilta kuulostavissa ulkomaisissa nettiostoksissa. Poliisilla on näissä tapauksissa harvoin edellytyksiä tutkinnan hoitamiseksi Suomessa.

 

1 KOMMENTTI

  1. Kuka hemmetin tyhmä menee tuohon ansaan. Siellähän se lukee jollet peruuta tilausta 3 vuorokauden sisällä, visa tililtäsi veloitetaan summa X joka kuukausi. Joten mitään petosta ei ole tapahtunut, turha on poliisia vaivata jos itse on antanut luvan.

Kommenttien lisääminen on estetty.