Pyhärannan valtuusto käsittelee kuntaliitosaloitteen

0
Pyhärannan valtuusto saa käsiteltäväkseen kuntaliitosaloitteen. Kuva on viime marraskuun kokouksesta.
Pyhärannan valtuusto saa käsiteltäväkseen kuntaliitosaloitteen. Kuva on viime marraskuun kokouksesta.

Valtuustoaloite Pyhärannan liittymisestä osaksi Raumaa etenee Pyhärannan kunnanvaltuustoon. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että asiaa koskeva selvitys merkitään tiedoksi ja että asian katsottaisiin olevan aloitteen osalta loppuunkäsitelty. Hallitus päätti myös lisätä esitykseensä kohdan, että kuntaliitosneuvotteluja ei tässä vaiheessa aloiteta.

Valtuustoaloitteen teki kunnanvaltuutettu Asko Tanhuanpää (kok) joulukuussa. Aloitteen mukaan Pyhärannan kunnan olisi aloitettava ensi tilassa kuntaliitosneuvottelut Rauman kanssa, jotta Pyhärannan talous ja pyhärantalaisten palvelut turvattaisiin. Käytännössä yhdistymisvalmistelujen aloittaminen edellyttäisi valtuuston kuntaliitoskannan muuttamista.