Kaupunginjohtajan virkaan viisi uutta hakijaa

0

Laitilassa avoinna olevaan kaupunginjohtajan virkaan on tullut jatketulla hakuajalla viisi uutta hakemusta. Hakuaika päättyi eilen.

Laitila etsii kaupunginjohtajaa, sillä viran pitkäaikainen haltija Jukka Alkio on jäämässä eläkkeelle tänä vuonna. Uuden kaupunginjohtajan haku käynnistettiin tammikuussa, ja 7.2. päättyneen hakuajan kuluessa kaupunginjohtajan virkaan jätettiin 11 hakemusta.
Kaupunginhallitus olisi kuitenkin toivonut hakijoita olevan enemmän, joten se päätti jatkaa hakuaikaa vielä kahdella viikolla eli 27.2. saakka.
Hakuajan pidennys poiki viisi uutta hakemusta, kun virkaan kiinnostuksensa ilmaisivat rakennuttaja, sijoittaja Jalo Aminoff Karjalohjalta, Vehmaan kunnanjohtaja Ari Koskinen Vehmaalta, vs. yhteysjohtaja ja liikelaitoksen johtaja Antti Kuusela Keravalta, tapahtumatuottaja Mikko Ollila Turusta sekä rehtori Jukka Raiskinmäki Kuopiosta.

Kaupunginjohtajaa valittaessa myös aiemmin virkaa hakeneiden hakemukset otetaan huomioon. He ovat Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymän elinkeinojohtaja Olli Forstén Porista, Laitilan sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen Uudestakaupungista, Dramaforum Oy:n liiketoimintajohtaja ja toimitusjohtaja Kimmo Kärpijoki Turusta, Suomen Keskustan järjestösuunnittelija Matias Ollila Helsingistä, Mynämäen kasvatus- ja sivistysjohtaja Laura Päiviö-Häkämies Maskusta, Taivassalon kunnanjohtaja Vesa Rantala Taivassalosta, Helsingin ympäristökeskuksen hallintopäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari Kaarinasta, Lounais-Suomen aluehallintoviraston lakimies Heikki Tarvonen Turusta, Oripään kunnanjohtajana vuosina 2009–2015 toiminut Marja Tuohimaa Turusta, Teollisuustaito Oy:n erikoisjuristi Pekka Vaarala Kajaanista sekä HW Investmentin johtaja Hannu Wuorela Turusta.

Kaupunginhallitus käsittelee tänään järjestettävässä kokouksessaan kaupunginjohtajan viran täyttöä. Kokoukseen on kutsuttu myös Sari-Anne Poikkijoki helsinkiläisestä Romana Management Oy:stä. Yrityksen leipälajeina ovat muun muassa johtamisen ja organisaatioiden kehittäminen sekä soveltuvuusarviointien tekeminen.