Jymy-yllätys muhi Pyhärannan ehdokaslistoissa

0
Pyhärannan 21-päinen valtuusto kutistuu kevään vaalien jälkeen 19-paikkaiseksi.

Pyhärannan kuntavaalien ehdokaslistoista paljastui suuria yllätyksiä. Neljä valtuutettua loikkasi kokoomuksen listoille yli puoluerajojen, ja samalla konkarit jättivät valtuuston kokonaan. Sen lisäksi Pyhärannan Sitoutumattomat eivät jättäneet ollenkaan ehdokaslistaa.

Keskustan Mauri Helminen, Teija Valmunen-Karru ja Mervi Puonti pyrkivät nyt valtuustoon sitoutumattomina kokoomuksen listoilta. Myös demareiden Oili Järvi siirtyi ehdokkaaksi kokoomuksen listoille sitoutumattomana. Muita sitoutumattomia ehdokkaita kokoomuksen listoilla ovat Antti Impilä ja Mikko Räsänen.

Helmisen, Puonnin ja Valmunen-Karrun siirryttyä kokoomuslistoille, keskustan listalle jäi vanhoista edustajista vain Vesa Muurinen. Jarkko Laivo (kesk) ei enää asettunut ehdolle. Viime vaaleissa kokoomuksen listoilta valittu Rauno Luttinen on nyt ehdolla keskustan listoilla.

Kaikkiaan Pyhärannassa on 35 ehdokasta kevään kuntavaaleissa. Kokoomuksella on eniten ehdokkaita: 19. Keskustalla on yhdeksän ehdokasta, demareilla viisi ja perussuomalaisilla kaksi. Iiris Peltomaan lisäksi perussuomalaisten listoilla on ehdokkaana Juha Hyvärinen. Perussuomalaiset ovat vaaliliitossa kokoomuksen kanssa.

Pitkäaikaiset konkarit jättäytyvät pois valtuustosta. Kokoomuksen Iivo Junkola, Heimo Mäki-Tanila ja Heikki Vainio eivät ole enää ehdolla. Pitkään valtuustossa vaikuttanut sitoutumaton Keijo Jalonen ei myöskään ole enää ehdolla Pyhärantaan, mutta pyrkiikin nyt Rauman kaupunginvaltuustoon SDP:n listoilla. Jalonen jättäytyi pois Pyhärannan valtuustosta jo vuodenvaihteessa muutettuaan Raumalle.

PYHÄRANNAN KUNTAVAALIEHDOKKAAT:

Keskusta, 9 ehdokasta
Arvonen, Heidi
Huttela, Helka
Karru, Heikki
Laivo, Pauli
Luttinen, Rauno
Muurinen, Vesa
Punna, Miia
Siivonen, Pekka
Tattari, Mervi

Kokoomus, 19 ehdokasta
Aerila, Ville
From, Sari
Heikinniemi, Antti
Helminen, Mauri
Impilä, Antti
Joensuu, Jukka-Pekka
Junnila, Taru
Järvi, Oili
Malmsten, Taija
Niemi, Sami
Nurmi, Jyrki
Pirttinokka, Sinikka
Puonti, Mervi
Rantanen, Petri
Räsänen, Mikko
Sainio, Arto
Sainio, Eveliina
Tanhuanpää, Asko
Valmunen-Karru, Teija

Perussuomalaiset, 2 ehdokasta
Hyvärinen, Juha
Peltomaa, Iiris

SDP, 5 ehdokasta
Aaltonen, Sari
Fredriksson, Veikko
Heinonen, Jukka
Lehtinen, Riitta
Poskiparta, Markku

 

Lue lisää 3.3.2017 lehdestä