Ritva Miesmaa vs. sote-johtajaksi

0

Laitilan sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Polso on irtisanoutunut siirtyessään Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntien sosiaalitoimen, perusterveydenhuollon ja ikäihmisten palveluiden järjestämisestä vastaavan Perusturvayhtymä Akselin johtajaksi. Polso on jäi 29. maaliskuuta Laitilasta virkavapaalle ja hänen työsuhteensa Laitilan sote-johtajana päättyy 30. huhtikuuta.
Kaupunginhallitus on päättänyt julistaa sote-johtajan viran haettavaksi 7.4. mennessä. Ennen kuin uusi sote-johtaja saadaan palkattua, sote-johtajan viransijaisena toimii Kaukolankodin johtaja Ritva Miesmaa.
Miesmaalla ei kuitenkaan ole pätevyyttä tehdä kaikkia sote-johtajan vastuulle kuuluvia lastensuojelulain päätöksiä. Tämän vuoksi Laitila on päättänyt ostaa Uudeltakaupungilta johtavan viranhaltijan palvelua 29.3.–30.6.2017 välisellä ajalla.