Mersulta jatkosopimus Uudenkaupungin autotehtaalle

0
Ensimmäistä Uudessakaupungissa valmistettua GLC-katumaasturia esiteltiin helmikuussa. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Valmet Automotive ryhtyy valmistamaan uutta Mercedes-Benzin automallia Uudenkaupungin autotehtaalla. Tällä hetkellä tuotannossa ovat A- ja GLC-sarjojen autot.

– Yhteistyömme Valmet Automotiven kanssa on onnistunut äärimmäisen hyvin. Siksi on luonnollista, että jatkamme tätä yhteistyötä myös seuraavan sukupolven kompaktiluokan autoissa, kertoo Mercedes-Benzin henkilöautopuolen ostotoimesta ja toimittajalaadusta vastaava johtaja Klaus Zehender.

Yhtiöt eivät paljasta, millaisen automallin rakentamisesta uudessa sopimuksessa on kyse.

Myöskään valmistussopimuksen kestoa ja laajuutta ei kerrota, mutta ne ovat vastaavia kuin Valmet Automotiven aiemmista Mercedes-Benz -malleista tekemissä sopimuksissa. A-sarjaa on tehty Uudessakaupungissa vuodesta 2013 ja valmistuksen on määrä jatkua vuoden loppupuolelle.

– Uuden automallin valmistussopimus nostaa Valmet Automotiven ja Daimlerin yhteistyön aivan uudelle tasolle, ja samalla se vakiinnuttaa Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon useiksi vuosiksi, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotive käynnistää uuden kompaktiautomallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi.

Autotehdas tiedotti myös aloittavansa rekrytointikampanjan, jolla haetaan yli 1 000 uutta autonrakentajaa Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin valmistukseen.

 

Lue lisää 24.3.2017 lehdestä