Seksuaalirikoksesta epäilty ulkomaalainen siirretty pois Laitilasta

0

Seksuaalirikoksesta epäilty ulkomaalainen mies on siirretty pois Laitilasta, tiedottaa poliisi.
Laitilan Sanomat uutisoi maanantaina, että ulkomaalaisen miehen epäillään raiskanneen alaikäisen paikkakuntalaisen tytön Laitilassa.
Poliisi tiedottaa, että rikosilmoitus asiasta tehtiin joulukuun alussa ja koska uhri oli alle 16-vuotias, rikosnimikkeenä tutkinnan aikana on ollut törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Nimike voi kuitenkin muuttua ennen jutun lähtemistä syyteharkintaan.
Rikoksen tapahtuma-ajaksi on ilmoitettu loka-marraskuu 2016.
Rikosilmoitusta tehtäessä epäillyn henkilöllisyys ei ole ollut tiedossa, mutta poliisi sai siihen selvyyttä esitutkinnan aikana. Rikoksesta epäillään noin parikymppistä miestä, joka asui Laitilan vastaanottokeskuksessa.
Poliisin tiedotteen mukaan asiasta ei ole aikaisemmin kerrottu julkisesti teon arkaluonteisuuden vuoksi.
Laitilassa on huhuttu, että epäilty mies olisi siirretty Poriin, mutta komisario ja tutkinnanjohtaja Kirsi Koskisen mukaan tämä ei pidä paikkaansa. Tämän tarkemmin poliisi ei siirrosta kerro.
– Siirrolla on pyritty rauhoittamaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä kohdehenkilön omaa turvallisuutta, Koskinen sanoo.
Rikoksesta epäilty mies ei ole ollut esitutkinnan aikana kiinniotettuna. Sosiaalisessa mediassa ja muussa yleisessä keskustelussa on ihmetelty, miksi mies saa kulkea vapaana.
Koskinen muistuttaa, että Suomessa rikoksesta epäilty on niin kauan syytön, kunnes hänet todetaan syylliseksi tuomioistuimessa.
– Poliisi on kuullut tapahtuman osallisia, ja osallisten kertomat tapahtumista poikkeavat oleellisesti toisistaan. Emme ole nähneet, että jutussa olisi ollut tarvetta vapauteen kohdistuviin pakkokeinoihin tässä tapauksessa, Koskinen sanoo.
Poliisi lähettää tapauksen esitutkintapöytäkirjan syyttäjän syyteharkintaan kuluvan kevään aikana.
Poliisin tietoon on kantautunut, että epäillyn miehen kuvia on levitelty sosiaalisessa mediassa.
– Kuvat yhdessä loukkaavien kirjoitusten tai uhkausten kanssa voivat täyttää esimerkiksi kunnianloukkauksen tai laittoman uhkauksen tunnusmerkistön, Koskinen muistuttaa.