Ulkomaalaisen miehen epäillään raiskanneen nuoren tytön Laitilassa

3
Nettipoliisi Outi Leppäjoki kommentoi tapausta Facebookissa.

Ulkomaalaisen miehen epäillään raiskanneen alaikäisen tytön Laitilassa muutama kuukausi sitten. Asiasta on tehty rikosilmoitus ja se päätyy syyttäjän syyteharkintaan, kertoo komisario ja tutkinnanjohtaja Kirsi Koskinen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.
Asiasta ei ole tiedotettu medialle tätä ennen. Koskinen muistuttaa, että poliisi ei aina tiedota kaikesta.
– Alun perin emme nähneet tiedottamisen tarvetta. Seksuaalirikoksista harvoin tiedotetaan, koska ne ovat niin yksityisiä asioita. Tiedottamisohjeet lähtevät siitä, että jos asia herättää ihmisten mielenkiinnon, siitä kerrotaan, Koskinen selvittää.
Laitilan valtuusto & kaupunkilaiset -nimisessä Facebook-ryhmässä keskustelu aiheesta on roihahtanut ja poliisin tiedottamiskynnys ylittyi.
FB-ryhmässä nettipoliisi, ylikonstaapeli Outi Leppäjoki Lounais-Suomen poliisilaitokselta kommentoi keskustelua julkisesti ja virallisesti poliisin statuksella jo viime viikolla. Hän kertoi ryhmässä, että rikosilmoitus on tehty ja että poliisi on suorittanut aktiivisesti esitutkintatoimenpiteitä asian selvittämiseksi.
Lisäksi hän kirjoitti, että kyseinen epäilty ulkomaalaismies tullaan siirtämään pois Laitilan vastaanottokeskuksesta.
Miksi poliisi kertoo asiasta tipotellen some-ryhmässä, mutta ei kerro medialle mitään?
– Nettipoliisi on varmasti tässä kohtaa halunnut rauhoitella vellovaa keskustelua, jotta ihmiset tietäisivät, että asia on poliisin hoidossa, Koskinen arvelee.
Eikö olisi ollut parempi siinä kohtaa tiedottaa suoraan medialle kuin kertoa asiasta some-ryhmässä? Eikö se ole omiaan lietsomaan tilannetta?
– Kyllä siitä varmaan olisi voinut pienen tiedotteen tehdä, Koskinen miettii.
Epäilty ulkomaalaismies asuu Laitilan vastaanottokeskuksessa. Hänet oli tarkoitus siirtää jo viime viikolla Pohjois-Suomeen, mutta siirtokohde vaihtuikin toiseen paikkaan. Koskinen ei haastatteluhetkellä tänään maanantaina osannut vielä sanoa, onko siirto jo tapahtunut.

3 KOMMENTIT

  1. Hyssyttelevän somettaja, tunkittaja konstaapelin voisi alentaa putkavahdiksi.

  2. Taas yritettiin hyssytellä turvapaikanhakijan rikosepäilyt…oikea paikka olisi lukkojen taakana jaei kai vaan raumalle siirretty.

  3. Minun korvaani kuullostaa oudolta, ettei poliisi aikonut aluksi kertoa asiasta. “Alun perin emme nähneet tiedottamisen tarvetta”. Sitten vasta kun kansalaiset keskustelevat asiasta facebookissa, niin poliisi antaa tiedolle julkisen statuksen.

    Mielestäni nykyisessä tilanteessa olisi aivan erityisen tärkeää kertoa näistä tapauksista, niin ikäviä kuin ne ovatkin. Tämä siitä syystä, että ne ovat tällä hetkellä koko Suomea koskettava asia. Seksuaalirikokset ovat yleistyneet merkittävästi turvapaikanhakijoiden saapumisen myötä, se on voidaan varmaan jo myöntää?

    Eli eikö näistä turvapaikanhakijoiden tekemistä seksuaalirikoksista pitäisi tiedottaa nyt entistä paremmin? Nyt kun se koskettaa yhteiskuntaa enemmän kuin koskaan? Tietenkin asiat tulee suhteuttaa kantasuomalaisten vastaaviin rikoksiin ja niiden määriin, jotta saadaan realistinen kuva. Tämähän on suomen turvallisuustilannekuvaa koskettava asia, joka kuuluu poliisin tehtäviin.

    Leimatkaa rasistiksi jos niin aiotte, minä en silti ole sellainen. Minä vain toivon, että asioista voidaan puhua ja keskustella, ilman että rasismi tai suvakkius edes liittyy asiaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.