Jyskeen entiset ringettestarat aivan kuin silloin aikoinaan

0
Jyskeen Old Stars nautti turnaustunnelmasta.

17 joukkueellista entisiä ringettepelaajia kokoontui viime viikonloppuna Espoon Leppävaaraan ottamaan mittaa toisistaan ja ehkä vielä merkittävämmin – itsestään OLD STARS- ringetteturnauksessa. Mukana oli myös 14-henkinen Jyske Old Stars –ryhmä.

Ryhmämme oli erinomainen läpileikkaus Laitilan Jyskeen ringettehistoriaa. Turnauksen säännöt edellyttivät pelureilta vähintään 30 vuoden ikää ja mikäli SM-sarjakokemusta löytyy, SM-peliuran on pitänyt alkaa viime vuosisadalla! Nämä kriteerit mielessä meidän oli helppo saada kasaan porukka, jossa edustettuina olivat niin alkuvuosien Rinty ja Minirinty, kuin tämän hetken seuratoiminnassa olevia toimihenkilöitä.

Vaikka treenikausi jäi varsin lyhyeksi (yhdet harjoitukset ja pari treenipeliä Jyskeen D-tyttöjen kanssa) lähdimme hyvillä mielin turnauspeleihin. Kokemuksemme ei täysin riittänyt vastaamaan Lapinlahden Luistimen nippanappa kriteerit täyttäneiden maajoukkuepelureiden vauhtia, joten avauspelistä jouduimme poistumaan selvä tappio niskassamme.

Toisessa ottelussa vastaan luistelivat KooKoon ladyt, joita vastaan saatiin kuviot kuntoon, ja kuittasimme  ensimmäisen ottelun maalieron. Kolmas ottelu oli tasaista vääntöä Lahti Ringetteä vastaan – aivan kuin joskus silloin aikoinaan, kun SM-mitalien väreistä taisteltiin. Harmiksemme Lahti vei väännön maalein 3-2 ja raivasi tiensä pronssipeliin.

Pelin timmellystä.

Meille jäi tyytyminen sijoihin 5-6, joista mittelimme Seinäjokea vastaan. Vaikka peli oli meidän hallintaa ja ”maalit roikkuivat ilmassa” jouduimme tyytymään taas 2-3 tappioon ja turnauksen Wahlsten-lohkon 6. sijaan. Palkintojenjakotilaisuudessa sentään parrasvaloihin pääsi joukkueestamme Jaana Nyholm, joka valittiin All Stars- kokoonpanoon ja sai Paras Laitahyökkääjä –pokaalin.

Pelaaminen ja pukukoppielämä ovat jotain sellaista, minkä vuoksi reissuun lähdettiin, mutta ei sovi tässä iässä myöskään vähätellä hienoa iltajuhlaa, joka joukkueille oli järjestetty. Lukuisia kohtaamisia entisten vastustajien, mutta samanhenkisten ihmisten kanssa vuosien jälkeen ja omassa porukassa kuulumisten vaihtaminen olivat jotain sellaista, minkä vuoksi ”tähän turnaukseen täytyy ehdottomasti osallistua siitä jäävien muistojen vuoksi. Uutta kutsua odottelee ringetteen hurahtanut Jyskeen Old Stars!
Tämänkertaisen kokoonpanon muodostivat: MV Noora Oksanen (os. Valavuo), Anne-Mari Id (Elo), Satu Heikola (Lainio), Sirpa Karkkonen (Hotanen), Niina Koistinen (Valavuo), Pia Korsi (Tala), Mervi Kuusisto, Minna Lahtinen (Viertola), Mari Laine (Aaltonen), Mia Lainio (Lohisto), joukkueen promoottori Sanna Lainio, Jaana Nyholm (Malmi), Taija Vuorio (Laine) ja huollosta vastasi Marika Virtanen.