Laitilaan aiotaan rakentaa 250 uutta asuntoa

0
Esimerkiksi tältä voi näyttää tuleva puukerrostalo Laitilassa. Kuvassa on Siscon Pino-malli, jossa kiertyvät kerrokset antavat julkisivulle eloisuutta.
Päätöksiä Laitilaan tulevien kerrostalojen malleista ei ole tehty.

Viilupuusta eli LVL:stä asuintaloja rakentava Sisco suunnittelee rakentavansa noin 250 asuntoa Laitilaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Rakennuslehti.
Siscon toimitusjohtaja Lauri Halminen kertoi Laitilan Sanomille, että Laitilaan tulevat talot olisivat moduulirakentamalla toteutettuja massiivipuurunkoisia puukerrostaloja.
Kyseessä on Ara-lähtöinen projekti, jossa rakennetaan nopeaan tahtiin iso määrä asuntoja Vakka-Suomen alueelle Laitilaan, Uuteenkaupunkiin ja Raumalle. Yhteensä asuntoja näille paikkakunnille tulee noin 500.
Uuteenkaupunkiin asuntoja tulee noin 150 ja Raumalle 96.

Tulevat puukerrostalot muodostuvat moduuleista. Siscon moduulitehtaassa Vantaalla moduulit tehdään niin valmiiksi kuin suinkin mahdollista, jonka jälkeen ne kuljetetaan paikalle ja pinotaan kohdilleen.
– Teemme moduulit jopa niin valmiiksi, että niissä voi olla kotitalouskoneet ja sisustuselementit paikoillaan. Esimerkiksi pintamateriaalit voivat olla valmiina, Halminen kuvailee.
Hankkeen talot aiotaan toteuttaa Aran takauslainalla, mutta Halmisen mukaan harkinnassa on myös, että osa asunnoista myydään jollekin asuntorahastolle.

Laitilan kaupunginjohtaja Jukka Alkion mukaan aiesopimusta ei ole vielä tehty Siscon kanssa, mutta keskusteluja käydään parhaillaan. Siscon toivomuksena on saada talot valtatien läheisyyteen. Paikkaa taloille on katsottu kaava- ja tonttikarttojen kanssa, ja potentiaalisia kohteita löytyy.
Sisco aikoo tiedottaa projektin etenemisestä lisää myöhemmin huhtikuussa.

 

Lue lisää 7.4.2017 lehdestä