Laitilassa ääniä annettu toistaiseksi melko nihkeästi

0
Vaalitoimitsija Tuula Läspä otti vastaan tänään äänestäneen Harri Heinisen äänestyslipun. Kuva: Solina Saarikoski.

Viime keskiviikkona alkanut kuntavaalien ennakkoäänestysaika alkaa olla loppusuoralla. Ennakkoon voi äänestää vielä huomenna tiistaina.
Tänään Laitilan ennakkoäänestyspaikalla vaalitoimitsijoilla oli puolenpäivän aikaan sopivan kiireistä.
– Äänestys on sujunut tänään oikein hyvin, äänestäjiä on käynyt tasaiseen tahtiin, kuvasi vaalitoimitsija Tuulia Kalliomäki.
Kalliomäen kanssa samassa vuorossa ollut vaalitoimitsija Tuula Läspä tiesi kertoa myös viikonlopun äänestysvilkkaudesta.
– Lauantai oli hiljainen, mutta sunnuntaina äänestäjiä oli välillä jonoksikin asti.

Äänensä kävi tänään antamassa monen muun tavoin laitilalainen Harri Heininen. Hän kiitteli hyviä kuntavaaliehdokkaita olevan paljon.
– Hyvistä ehdokkaista on nyt oikeastaan ihan runsauden pulaa. On kokeneita kuntapoliitikoita ja on uusiakin tulokkaita.

Laitilassa on näissä kuntavaaleissa 6 732 äänioikeutettua asukasta ja heistä oli tänään kello 13:sta mennessä äänestänyt 13,9 prosenttia.
Se on selvästi vähemmän kuin Varsinais-Suomen kunnissa keskimäärin, sillä maakunnan äänioikeutetuista vastaavana ajankohtana oli ennakkoon äänestänyt 17,4 prosenttia. Laitilaa vähemmän oli äänestetty ennakkoon vain Liedossa ja Maskussa.
Huomenna Laitilan kaupungintalon vaalihuoneisto palvelee ennakkoäänestäjiä kello 9–20 välisen ajan. Kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina 9.4.