Enäjärvi – suojeltu helmi

0
Enäjärven suojelualueen metsää ja kuvanottajan retkeilykaveri. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilaan ja Pyhärantaan levittäytyvä Enäjärven alue on yksi Varsinais-Suomen merkittävimmistä metsä – ja rantaluonnon suojelualueista. Suojelualueen metsä on koskematonta ja tiheää. Suojelualue ulottuu lännen puolella Enäjärven avoveteen asti.

Näin löydät Enäjärven suojelualueen

TÄSSÄ LINKKI KARTTAAN

Laitilasta ajetaan Kasitietä noin 15 kilometriä kohti Raumaa ja käännytään vasemmalle Varhokylän tielle kohti Pyhärantaa. Noin 7,5 kilometrin päässä heti Ropanjärven jälkeen kääntyy pienempi Nummitie oikealle Ropannummelle. Tätä tietä ajetaan vajaat 1,5 kilometriä (Nummitie 146) ja käännytään oikealle pikkutielle, joka kaartaa oikealle Uusimaa-nimisen maatilan peltojen läpi.

Pikkutietä ajetaan noin 1,2 kilometriä, kunnes metsätaipaleen jälkeen tullaan pienten niittylaikkujen kohdalle ja tie haarautuu kahtaalle. Vasemmanpuolinen haara johtaa Enäjärven suojelualueen läpi.

Kapean tien varresta löytyy muutamia paikkoja, joihin auton saa pysäköityä.