Kaupunginvaltuusto hyvästeli eläkkeelle jäävän Jukka Alkion

0
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tanja Raisto-Elo kiinnitti valtuuston kokouksessa kaupunginjohtaja Jukka Alkion rintamukseen Kuntaliiton kultaisen kunniamerkin, jonka Alkio sai 40-vuotisesta kunnallishallinnon työurastaan.

Laitilan kaupunginvaltuuston kokouksessa koettiin eilen historian lehtien havinaa, kun kaupunginjohtajana lähes neljännesvuosisadan toiminut Jukka Alkio osallistui viranhaltijana viimeiseen valtuuston kokoukseen.
Alkio jää eläkkeelle 1. marraskuuta, mutta jättäytyy jo kesäkuussa pitämään pois kertyneitä vuosilomiaan. Uudeksi kaupunginjohtajaksi valittu Johanna Luukkonen aloittaa pestinsä Laitilassa 1. elokuuta toimien ensimmäiset kuukaudet kaupunginjohtajan viransijaisena.
Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pekka Kuusisto kiitteli Alkiolle pitämässään puheessa muun muassa Alkion sitoutumista sekä innostusta niin tehtäväänsä kuin yleensäkin uusia asioita kohtaan.
– Nostettakoon tässä henkilöluonnehdinnassa vielä yksi keskeinen piirteesi esiin. Sinua on äärimmäisen helppo lähestyä. Kaupunginjohtajan ovi on ollut aina avattavissa, ja keskustelua on voitu käydä niin raskaammista kuin kepeämmistäkin aiheista.
Kuusisto antoi Alkiolle tunnustusta myös siitä, että Laitilassa on ollut kaupunginjohtaja, jonka toimintaa on ohjannut kaupungin etu. Kuusisto on pannut merkille monissa yhteyksissä, että Alkio ja Laitila tunnetaan niin kuntapäättäjien kuin valtakunnan päättäjien keskuudessa.
– Koskaan ei tarvitse kertoa mistä tulemme tai keitä olemme. Kaikki tietävät mikä on Laitila ja kuka on Laitilan kaupunginjohtaja. Me olemme olleet kokoamme suurempia ja äänemme on kuulunut kokoamme isomman äänellä.
Alkio kävi kiitospuheessaan läpi vuosiaan Laitilan johtajana sekä kiitti kanssaan työskennelleitä sidosryhmien edustajia, luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Hän päätti puheensa tunteikkaasti nostamalla käden sydämensä päälle ja lausumalla yleisesti vain: “Kiitos”.

 

Lue lisää 2.6. lehdestä