Vuoden Kukkoja kuoriutuikin kaksi

0
Vuoden Kukot 2017: Petra Vuorio ja Marjo Raiskinmäki.

Yksi markkinalauantain kohokohtia koettiin hetki sitten, kun Vuoden Kukko 2017 -äänestyksen voittaja ratkesi. Kaikkien yllätykseksi Eija Eskola-Buri jakoikin tunnustuksen poikkeuksellisesti kahdelle henkilölle: Marjo Raiskinmäelle ja Petra Vuoriolle.

– Vuoden Kukko 2017 on hyvä ja reilu tyyppi, josta kaikki laitilalaiset voivat olla ylpeitä ja iloisia. Äänestyksessä annettiin 244 ääntä 55 eri henkilölle. Heidän joukostaan nousi esille kaksi henkilöä, jotka kisasivat kukko-tittelistä äärimmäisen tasaisesti, Eija Eskola-Buri lausui lavalla ennen kukkojen kuoriutumista.

Tänä vuonna Vuoden Kukko -äänestys oli poikkeuksellinen siten, että ennakkoon asetettuja ehdokkaita ei ollut. Tittelin saaneet Raiskinmäki ja Vuorio keräsivät suurimman osan äänistä, ja lopulta heidät erotti vain yksi ääni. Toinen naisista sai 46 ja toinen 45 ääntä.

– Koska valitut ovat työpari ja moni olisi halunnut äänestää heitä molempia, päätimme tänä vuonna jakaa Vuoden kukko -palkinnon kahdelle eniten ääniä saaneelle henkilölle, Eskola-Buri perusteli.

Raiskinmäki ja Vuorio ovat luotsanneet vapaaehtoistyötä erityisesti vanhusten parissa, ja monet äänestäjät kuvasivat heitä erittäin positiivisiksi ja innostaviksi naisiksi.

Kuoriutumisensa jälkeen naiset kommentoivat titteliään hymyssä suin.

– Aivan mahtavaa, tiivisti Raiskinmäki.

Hän muistutti, että vaikka he vastaanottivatkin Vuoden Kukko -tunnustuksen, kuuluu kiitos kaikille vapaaehtoistyöntekijöille, joiden kanssa he toimivat.

– Mahtavaa arvostusta, Vuorio totesi kiittäen äänestäjiä.

Vuosi 2017 tuntui erityisen hyvältä vuodelta tunnustuksen saamiselle.

– Hienointa on saada tämä Suomi 100 -juhlavuonna, Raiskinmäki hymyili.