Kauppiaat toivovat omaa toripoliisia Turun kauppatorille

0
Touko Salonen on työskennellyt Turun kauppatorilla vuosikymmeniä. Arkistokuva vuodelta 2016.

Perjantainen puukkoisku Turun kauppatorilla ei yllättänyt torikauppiaita.

–  Se meni juuri niin kuin olimme pelänneetkin, sanoo laitilalainen vihannesviljelijä Antero Alin, joka myy tuotteitaan Turun torilla.
Hän lähti viime perjantaina torilta myymästä reilua tuntia ennen kuin puukottaja alkoi riehua siellä.
– Meillä on torikauppiaiden kanssa tiivis yhteisö. Olimme puhuneet aiemmista maailmalla tehdyistä puukkoiskuista, miten se voisi tapahtua täälläkin. Ja niin se sitten kävi. Vielä perjantaiaamuna puhuimme Barcelonan-iskusta ja siitä, että joku voisi yhtä lailla ajaa Kauppiaskatua pitkin torille, Alin pohtii.

Laitilalaisen torikauppias Touko Salosen mukaan Turun torikauppiaat olivat jo viime keväänä esittäneet toivomuksen, että toripoliisi saataisiin takaisin reilun viiden vuoden tauon jälkeen.
– Vastaus oli, että ei ole aihetta, eivätkä resurssit ja määrärahat tällä hetkellä riitä, hän kertoo.
– Turun kauppatori on kuitenkin muuttunut kovasti viidessä vuodessa ja siellä tapahtuu paljon. Toripoliisin läsnäolo toisi turvaa sekä asiakkaille että kauppiaille. Toripoliisi olisi ehkä voinut estää tapahtuneen jo alkutekijöihinsä. Nyt myymässä tulee tunne, että pitää katsoa sivuilleen entistä enemmän.

Salonen toivoo, että poliisi olisi yhteydessä torikauppiaisiin ja keskustelisi siitä, mitä tehdä, jos jotain vastaavaa tapahtuu.
– Olisi hyvä, jos meillä olisi jokin nopeampi yhteys poliisiin kuin vain 112. Nyt jos tulee joku häirikkö, kestää kauan ennen kuin paikalle tullaan, hän sanoo.

Lue lisää torikauppiaiden kommentteja tämän päivän 22.8.2017 Laitilan Sanomista.

Lue lisää 22.8.2017 lehdestä