Maakuntavaltuuston edustajat valittu

0

Varsinais-Suomen liiton edustajainkokous valitsi jäsenkuntia edustavat maakuntavaltuuston jäsenet ja heille varajäsenet. Maakuntavaltuustoon valittiin 102 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet.

Laitilalaiset edustajat ovat Jussi Perkkola (kok) ja Pekka Kuusisto (kesk). Heikki Peltola on Perkkolan varajäsen ja Juha Laurila Kuusiston.

Pyhärannasta maakuntavaltuuston jäseneksi valittiin Sari Aaltonen (sd). Hänen varajäsenensä on Veikko Fredriksson.

Maakuntavaltuusto valitsee keskuudestaan puheenjohtajat sekä maakuntahallituksen ensimmäisessä kokouksessaan 18. syyskuuta.

Jäsenkuntien valtuustoissa edustettuina olevien eri ryhmien osalta maakuntavaltuusto jakautuu seuraavasti: Kansallinen Kokoomus 25, Sosialidemokraattinen puolue 20, Suomen Keskusta 15, Vihreä liitto 14, Vasemmistoliitto 12, Perussuomalaiset 8, Ruotsalainen kansanpuolue 5 ja Kristillisdemokraatit 3 jäsentä.

Sote- ja maakuntauudistuksen myötä ensimmäiset suorilla vaaleilla valitut maakuntavaltuustot valitaan lokakuussa 2018, neljäksi vuodeksi kerrallaan. Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuusto toimii kunnes maakunnan liittojen toiminta lakkaa 1.1.2020.