Mies tuttujen sanojen takana

0

Matin ja Tepon hovisanoittaja Veepee Lehto esiintyy Hullun kukon päivänä

Matin ja Tepon hovisanoittajana tunnettu VeePee Lehto tekee musiikkia moneen lähtöön edelleen tiiviisti. Kuva: Ari-Matti Ruuska.

Sata salamaa iskee tulta ja koko elämä räjähtää... Kertosäe on lähes jokaiselle tuttu: vanhemmalle polvelle Vicky Rostin esittämänä ja nuoremmalle polvelle viimeistäänkin Antti Tuiskun laulamana Vain elämää -tv-sarjan jälkimainingeissa.

Mies sanojen takana on turkulainen Veepee Lehto. Hän on pitkän linjan laulaja ja lauluntekijä, joka nähdään Laitilassa Hullun kukon tapahtumassa.

Juontajan tehtävän lisäksi Lehto esittää Laitilassa Suomi 100 vuotta -ohjelman. Siihen hän valitsee esimerkkikappaleita sadan vuoden ajalta ja kertoo niiden taustaa.

Lehdon käsistä on lähtenyt lukuisia timanttisia kappaleita, erityisesti Matille ja Tepolle, mutta myös muille artisteille.

Suurelle yleisölle tutuimpia sanoituksia ovat ehkä Mä joka päivä töitä teen, Kaiken takana on nainen ja Näin se kesäloma toimii.

Mistä aineksista syntyvät sanoitukset, jotka jäävät elämään vuodesta toiseen?

– Tekstiä tehdessä pitää ajatella niin, että se puhuisi ajattomasti ja että tapa, jolla asia esitetään, olisi neutraali. Jos laittaa joukkoon muotisanoja, laulu vanhenee nopeasti jo muutamissa kuukausissa, Lehto kertoo.

 

Lue lisää Veepee Lehdosta ja muusta Hullun kukon toritapahtuman ohjelmasta 22.8.2017 lehdestä