Moottoripyöräilijä ja mönkijäkuski pakenivat poliisia

0
Öinen kaahari juoksi karkuun

Varhain viime sunnuntaiaamuna puoli neljän jälkeen laitilalainen nuorimies ajoi poliisipartiota karkuun moottoripyörällä, jossa ei ollut rekisterikilpeä eikä ajovaloja.

Poliisipartio havaitsi kolmen moottoripyöräilijän ajavan Katajamäentiellä. Poliisit havaittuaan moottoripyörät hajaantuivat eri suuntiin ja partio lähti seuraamaan yhtä pyörää pysäytysvalo kytkettynä. Moottoripyöräilijä ajoi Kuusirinteeseen ja siitä kevyenliikenteen väylää Kuusitiellle noin 60 km/h nopeudella. Kuusitiellä moottoripyörän nopeus oli noin 80 km/h ja tullessaan Kalevantien risteykseen moottoripyöräilijä yritti kääntyä vasemmalle mutta kaatui nurmikolle. Kuljettaja pakeni paikalta juosten. Pyörän kuljettaja on poliisin tiedossa.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Mönkijäkuski pakeni päin puuta

Sunnuntaina 13. elokuuta kolmelta iltapäivällä poliisipartio havaitsi Väkkäräntien ja Meritien risteyksessä kilvettömän mönkijän. Partio kytki pysäytysvalon päälle jolloin mönkijän kuljettaja lähti kiihdyttämään vauhtiaan Väkkäräntiellä. Alueella on 60 km/h nopeusrajoitus ja mönkijän nopeus oli 83 km/h. Vajaan kilometrin ajon jälkeen mönkijä alkoi heittelehtiä ja oikealle kaartuvassa mutkassa kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan ja ajautui ulos tieltä törmäten puuhun. Kuljettaja lensi mönkijän kyydistä.

Kuljettajaksi osoittautui laitilalainen mies joka loukkasi ulosajossa ranteensa. Mies puhalsi nolla promillea. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ajoneuvorikkomuksena ja niskoitteluna poliisia vastaan.

Juttua muokattu 16.8. klo 14.20: otsikosta vaihdettu sana motoristi sanaksi moottoripyöräilijä.